ФАЗОВІ РІВНОВАГИВ СИСТЕМІ ZrO2–DY2O3 ПРИ 1100 °С - Kornienko О. А.; Korychev, S. F.; Bogatyryova, J. D.; Andrievskaya, E. R. (Вісник Одеського національного університету. Хімія, 2016)
Досліджено фазові рівноваги в подвійній системі ZrO2–Dy2O3при 1100 °С в усьому інтервалі концентрацій. Зразки отримані з розчинів азотнокислих солей випарюванням,сушкою і термообробкою при температурі 1100 °C. За допомогою методів рентгенофазового аналізу та петрографії встановлено, що в системі утворюються тверді розчини на основі різних кристалічних модифікацій вихідних компонентів. Визначено границі розчинності та концентраційні залежності параметрів елементарних комірок фаз, що утворюються в системі.