МОЛЕКУЛЯРНІ КОМПЛЕКСИ ОКСИДУ СІРКИ(IV) З N,O-ВМІСНИМИ ОРГАНІЧНИМИ ОСНОВАМИ (ОГЛЯД) - Khoma, R. E.; Ennan, A. A. (Вісник Одеського національного університету. Хімія, 2016)
Систематизовано та узагальнено літературні дані щодо синтезу, стехіометрії, будови та відносної стійкості молекулярних комплексів оксиду сірки (IV) з N,O-вмісними органічними основами. Особливу увагу приділено механізмам утворення комплексів з переносом заряду, в яких реалізується S←N и S←O зв’язування, а також ван-дер-ваальсових комплексів. Відзначено кореляції між електронними, спектральними параметрами, будовою, відносною стійкістю і іншими характеристиками утворених сполук.