ХІМІЧНІ ДЖЕРЕЛА СТРУМУ СИСТЕМИ МЕТАЛ-ПОВІТРЯ - Makordey, F. V.; Uminskiy, M. V.; Kolesnikova, I. P.; Schadiiuh, N. M. (Вісник Одеського національного університету. Хімія, 2016)
Розробка хімічних джерел струму (ХДС) з високою питомою енергією проводиться постійно у всьому світі. Найменш розробленим різновидом ХДС є джерела метал-повітря з витрачаємим металевим анодом та окислювачем - киснем повітря. Найбільш дослідженими та розробленими ХДС такого типу є електрохімічні системи: цинк-повітря, алюміній-повітря, залізо-повітря та магній-повітря. Основною проблемою розробки та використання їх є створення стабільного та дешевого катода.