ВИЛУЧЕННЯ СОЛЕЙ ГЕКСАДЕЦИЛПІРИДИНІЮ ІЗ РОЗЧИНІВ МЕТОДОМ ОСАДЖУВАЛЬНОЇ ФЛОТАЦІЇ - Voluvach, O. V.; Streltsova, E. A. (Вісник Одеського національного університету. Хімія, 2016)
З урахуванням вперше одержаних даних по розчинності і добутку розчинності гексаціанофератів (III, II) гексадецилпіридинію показано, що гексаціаноферати калію у стехіометричній кількості або дещо більшій кількості дозволяють вилучати солі гексадецилпіридинію на 91—94% із розбавлених слабко кислих, нейтральних і слабко лужних водних розчинів у режимі осаджувальної флотації. Проведені ІЧ спектроскопічне та термогравіметричне дослідження продукту взаємодії броміду гексадецилпіридинію з гексаціанофератом (III) калію. Визначено концентраційний діапазон ефективної дії осаджувальної флотації.