ВИВЧЕННЯ СУМІСНОЇ АДСОРБЦІЇ КИСЛОТНОГО ЖОВТОГАРЯЧОГО І ДОДЕЦИЛСУЛЬФАТУ НАТРІЮ НА АКТИВОВАНОМУ ВУГІЛЛІ БАВ-А - Soldatkina, L. M.; Sagaidak, Ie. V. (Вісник Одеського національного університету. Хімія, 2016)
Вивчена адсорбція кислотного жовтогарячого, додецилсульфату натрію та їх сумішей із розведених розчинів на активованому вугіллі БАВ-А при різних значеннях рН (3.6, 10). Встановлено, що при адсорбції сумішей барвника і ПАР спостерігається синергетичний ефект, який проявляється у збільшенні адсорбції барвника. Показано, що барвник на адсорбцію ПАР не впливає. Величина сумарної адсорбції компонентів, що виділяються, а також величина адсорбції кожного компонента залежить від складу суміші.