КАТАЛІТИЧНА АКТИВНІСТЬ НІКОТИНАМІДНИХ КОМПЛЕКСІВ ВАЛЕРАТІВ ТА БЕНЗОАТІВ За-МЕТАЛІВ В РОЗКЛАДІ ПЕРОКСИДУ ВОДНЮ - Koksharova, T. V.; Gritsenko, I. S. (Вісник Одеського національного університету. Хімія, 2016)
Вивчено каталітичну активність нікотинамідних комплексів валератів та бензоатів заліза(ІІ), кобальту(ІІ), нікелю(ІІ), міді(ІІ) та цинку(ІІ) в розкладі пероксиду водню. Визначено вплив на каталітичну активність комплексів природи металу-комплексоут-ворювача та ацидоліганду та стехіометрії комплексу.