НИЗЬКОТЕМПЕРАТУРНІ КАТАЛІЗАТОРИ РОЗКЛАДУ ОЗОНУ НА ОСНОВІ Си(ІІ) - Rakitskaya, T. L.; Truba, A. S.; Raskola, L. A.; Ennan, A. A. (Вісник Одеського національного університету. Хімія, 2016)
Представлено отримані за останні роки результати по розкладу озону комплексами міді(ІІ) загальної формули СнЦ/8і02, де Ь = С1-, N0^ гексаметилентетрамін і деякі основи Шиффа. Дано фізико-хімічне обґрунтування протікання цієї реакції.