СИНТЕЗ, ТЕРМІЧНА СТІЙКІСТЬ І БУДОВА КОМПЛЕКСІВ ОЛОВА(ІV) З БЕНЗОЇЛ-(САЛІЦИЛОЇЛ)ГІДРАЗОНАМИ АРОМАТИЧНИХ АЛЬДЕГІДІВ - Shmatkova, N. V.; Yalovskiy, G. V.; Seifullina, I. I.; Samburskii, S. E. (Вісник Одеського національного університету. Хімія, 2016)
Взаємодією SnС14 з бензоїл-(саліцилоїл)гідразонами 2-гідрокси(бенз)-1-наф-тальдегідів (Ь) в ацетонітрилі отримано комплекси складу [SnCl4L]nCH3CN (п = 0—2). Методами електронної, ІЧ- та спектроскопії ПМР доведено, що молекули лігандів є координованими атомом олова тридентатно через атом Нітрогену азометинової групи і атоми Оксигену карбонільної та окси-груп. Вивчено термічну стійкість отриманих сполук.