ВПЛИВ ТРИВАЛОСТІ КИСЛОТНО-ТЕРМАЛЬНОГО МОДИФІКУВАННЯ НА АДСОРБЦІЙНО–СТРУКТУРНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ КЛИНОПТИЛОЛІТУ - Rakyts’ka, T. L.; Ennan, A. A.; Kiose Т. A.; Golubchik, K. O.; Oleksenko, L. P.; Dlubovskiy, R. M.; Geraseva, V. G. (Вісник Одеського національного університету. Хімія, 2016)
Наведені та проаналізовані літературні дані щодо впливу різних факторів кислотної обробки на величину питомої поверхні клиноптилолітів різного походження, а також наші результати вивчення впливу тривалості кислотно-термального модифікування вітчизняного природного клиноптилоліту на його структурно-адсорбційні властивості. Встановлено, що значення питомої поверхні кислотно-модифікованих зразків клиноптилоліту, розраховані виходячи з адсорбції парів води і тепловій десорбції аргону, вище, ніж для природного клиноптилоліта.