СТАН І ПЕРСПЕКТИВИ РОЗРОБКИ НИЗЬКОТЕМПЕРАТУРНИХ КАТАЛІЗАТОРІВ ОКИСНЕННЯ МОНООКСИДУ ВУГЛЕЦЮ РЕСПІРАТОРНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ. ІІ. ОКСИДНІ ТА ОКСИДНО-МЕТАЛЕВІ КАТАЛІЗАТОРИ - Rakitskaya, T. L.; Kiose, T. A.; Ennan, A. A.; Volkova, V. Ya. (Вісник Одеського національного університету. Хімія, 2015)
Проаналізовані оригінальні, опубліковані в 2006-2012 роках, роботи в області, розробки каталізаторів низькотемпературного (не вище 100 °С) окиснення моно-оксиду вуглецю. Серія статей містить у собі інформацію про металеві, оксидні і оксидно-металеві (дана стаття), а також нанесені металокомплексні каталізатори. Проведене порівняння кращих закордонних і вітчизняних каталізаторів окиснення монооксиду вуглецю. Протестований промислово-виробляємий каталізатор типу гопкаліт і проведено порівняння його показників активності з активністю каталіза-торів, проаналізованих в цій статті.