СКЛАД ТА БУДОВА КОМПЛЕКСНИХ ТЕТРАФТОРОБОРАТІВ Zn(II) З ІЗОМЕРНИМИ ФЕНІЛЕНДІАМІНАМИ - Shestakova, M. V.; Chebotaryov, A. N. (Вісник Одеського національного університету. Хімія, 2015)
Препаративним шляхом синтезовано комплексні тетрафтороборати Zn(II) з ізомерними фенілендіамінами. За допомогою ряду фізико-хімічних методів дослідження визначено склад і будову синтезованих сполук. Встановлено зовнішньосферний характер координації тетрафтороборат-іона. Відмічено, що положення аміногрупи у бензольному кільці фенілендіамінів та метод синтезу визначають склад та будову комплексних тетрафтороборатів амінів.