ХЕМОСОРБЦІЯ ОКСИДУ СІРКИ (IV) ВОДОЮ В СТАТИЧНИХ УМОВАХ. КОНСТАНТА ГЕНРІ - Khoma, R.E.; Dlubovskiy, R. M. (Вісник Одеського національного університету. Хімія, 2015)
У статичних умовах досліджена хемосорбція оксиду сірки (IV) водою при 298 К. Побудовано діаграми компонентного складу водних розчинів оксиду сірки (IV) залежно від загального вмісту SO2. Отримано концентраційні залежності ефективної константи Генрі (HS(IV)*) у системі SO2– H2O. Зроблено оцінку внеску гідросульфіт- і піросульфіт-іонів в HS(IV)*). Отримано залежності констант Генрі, дисоціації SO2-H2Oта димеризації HSO3- від іонної сили розчину. Визначено чисельне значення термодинамічної константи Генрі.