ВПЛИВ ТЕРМООБРОБКИ У РІЗНИХ ГАЗОВИХ СЕРЕДОВИЩАХ НА ОПТИЧНІ ВЛАСТИВОСТІ ЗАСТИГЛИХ ПЛАВІВ EuS ТА EuIn2S4 У NaCl-KCl - Nechyporenko, G. V.; Zinchenko, V. F.; Dyshleva, L. F.; Timukhin, I. V.; Meshkova, S. B.; Stoianova, I. V. (Вісник Одеського національного університету. Хімія, 2015)
Вивчено оптичні властивості застиглих плавів EuS і EuIn2S4 в системі NaCl-KCl еквімолярного складу. Системи проявляють високоінтенсивну люмінесценцію в спектральної області 420-450 нм завдяки 5d – 4f електронним переходам у йонах Eu2+. Встановлено факт різкого збільшення інтенсивності люмінесценції при заміні простого іона (S2-) на складний (In2S42-), а також природу впливу газового середовища синтезу на інтенсивність люмінесценції.