СИНТЕЗ, БУДОВА ТА ВЛАСТИВОСТІ МАЛАТОГЕРМАНАТНИХ КОМПЛЕКСІВ РІЗНИХ ТИПІВ - Gromovaya, M. I.; Chebanenko Е. A.; Martsinko, E. E.; Seifullina, I. I.; Pesaroglo А. G. (Вісник Одеського національного університету. Хімія, 2015)
Визначено оптимальні умови виділення і склад малатогерманатних комплексів з s-металами (Mg, Ca, Ba) і органічними екзо-лігандами (нікотинова кислота, нікотинамід). Отримані координаційні сполуки охарактеризовано сукупністю фізико-хімічних методів дослідження. Запропоновано схеми їх будови.