Розклад озону іммобілізованими на аеросилі оксиальдімінами - Rakitskaya, T. L.; Truba, A. S.; Golub, A. A.; Radchenko, E. A. (Вісник Одеського національного університету. Хімія, 2015)
Вперше вивчено кінетику низькотемпературного розкладу озону іммобілізованими оксиальдімінами, що відрізняються природою замісника в бензольному кільці. Встановлено, що з посиленням електроноакцепторних властивостей в ряду замісників 3-OCH3> Н > 5-Br > 3,5-Cl спостерігається лінійна залежність в координатах рівняння Гаммета з від’ємним значенням реакційної константи р = -0,70.