Синтез та антирадикальні властивості похідних N,N’-дифеніл-N-(3,4-дигідро-2H-5-піроліл)сечовини - Demchenko, A. M.; Smolskyi, O. S.; Sukhoveyev, V. V. (Вісник Одеського національного університету. Хімія, 2015)
У роботі розглянуто синтез та антирадикальну дію нових похiдних N,N’- дифeнiл-N-(3,4-дигiдро-2H-5-пiролiл)сeчовини, яка досліджена in vitro на основi ефекту поглинання радикалiв нiтрогeн(II) оксиду. Встановлено, що залежно вiд концентрації дослiджуваних речовин та природи замісника R в ароматичному кiльцi, вони виявляють про-, або антиоксидантну дію. Oдeржанi сполуки можуть бути використані як вихiднi речовини при розробці лiкiв, що дiють в умовах оксидативного стресу.