ІОННО-МОЛЕКУЛЯРНИЙ СКЛАД ВОДНИХ РОЗЧИНІВ ТЕТРАФТОРОБОРНОЇ КИСЛОТИ. ПОВІДОМЛЕННЯ 1: ГІДРОЛІЗ ТЕТРАФТОРОБОРНОЇ КИСЛОТИ В РОЗЧИНАХ РІЗНОЇ ПРИРОДИ - Chebotar’ov, O. M. (Вісник Одеського національного університету. Хімія, 2015)
Узагальнено літературні дані щодо іонно-молекулярного складу водних розчинів тетрафтороборної кислоти. Аналіз робіт дозволяє заключити про існування протиріч у поглядах дослідників на будову фтороборатних комплексів в розчинах: механізм взаємодії катіон – аніон визначається не тільки природою катіона і його концентрацією, але і сольватуючим ефектом розчинника.