ЕЛЕКТРОХІМІЧНІ ВЛАСТИВОСТІ n-ПОХІДНИХ АМІНОМЕТАНСУЛЬФОКИСЛОТИ - Khoma R. Е. (Вісник Одеського національного університету. Хімія, 2015)
На основі рН-метричних досліджень визначені концентраційні залежності сили N-похідних амінометансульфокислоти. Встановлено, що за силою сульфокислоти розташовуються в ряд (CH3)3CNHCH2SO3H > HOCH2CH2NHCH2SO3H > C6H5CH2N-HCH2SO3H > (HOCH2)3CNHCH2SO3H > NH2CH2SO3H > C6H5NHCH2SO3H. Проведена оцінка границь pH буферної дії їх розчинів та їх буферні ємності.