ФЛОТОЕКСТРАКЦІЙНЕ ВИЛУЧЕННЯ СПОЛУК ЛАНТАНУ ІЗ РОЗБАВЛЕНИХ ВОДНИХ РОЗЧИНІВ - Perlova, O. V.; Sazonova, V. F. (Вісник Одеського національного університету. Хімія, 2014)
Встановлено високу ефективність флотоекстракційного вилучення сполук лантану з розбавлених водних розчинів з використанням тонкоемульгованих вищих жирних кислот. Показано, що в якості збирачів найдоцільніше використовувати тонкоемульговані деканову та додеканову кислоти, за допомогою яких сполуки лантану можуть бути вилучені на 90 – 97 %. При використанні гептанової, октанової та нонанової кислот сполуки лантану можуть бути вилучені на 85-93 % за оптимальних умов проведення процессу.