ІЧ-СПЕКТРАЛЬНІ ДОСЛІДЖЕННЯ СТРУКТУРИ ТА ФАЗОВОГО СКЛАДУ БЕНТОНІТІВ УКРАЇНИ - Rakytskaya, T. L.; Kiose, T. A.; Djiga А. M.; Toporov, S. V. (Вісник Одеського національного університету. Хімія, 2014)
Проведено порівняльне ІЧ-спектральне дослідження трьох зразків бентонітів Дашуковського, Горбського та Кіровоградського родовищ. Показані можливості ІЧ‑спектроскопії не тільки для ідентифікації структури основної фази бентонітів – монтмориллоніту, але й для визначення домішкових мінералів.