КІНЕТИЧНІ ОСОБЛИВОСТІ ГІДРОЛІЗУ НОВИХ ЕСТЕРІВ 3-ГІДРОКСИ-1,4-БЕНЗДІАЗЕПІН-2-ОНУ ЗА ДОПОМОГОЮ МІКРОСОМАЛЬНОЇ ФРАКЦІЇ ПЕЧІНКИ СВИНІ - Sevastyanov, O. V. (Вісник Одеського національного університету. Хімія, 2014)
Досліджено особливості кінетики гідролізу нових естерів 3-гідрокси-1,4-бенздіазепін-2-ону за допомогою виділеної методом низькошвидкісної седиментації в присутності Са2 + мікросомальної фракції печінки свині. Показано повне інгібування естеразної активності мікросомальної фракції печінки свині селективним інгібітором карбоксилестерази – ді-(п-нітрофеніл)-фосфатом, що є доказом участі цього ферменту в гідролізі досліджуваних субстратів. Встановлено нелінійність залежності максимальної швидкості гідролізу Vmax і константи Міхаеліса Kм від довжини ацильного фрагмента в 3 положенні, а також зниження Vmax при введенні замісників в перше положення молекули.