ХАРАКТЕРИСТИКА ФІЗИКО-ХІМІЧНИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ ПЕЛОЇДІВ ПРИЧОРНОМОРСЬКИХ ЛИМАНІВ - Nikipelova Е. M.; Mokiyenkо A. V.; Solodova, L. B.; Borovskaya, Z. N.; Tsioma, H. A.; Koyeva, K. A.; Shevchenko, M. V. (Вісник Одеського національного університету. Хімія, 2014)
Вивчені основні фізико-хімічні властивості, склад ропи та розчинів лікувальних грязей (пелоїдів) причорноморських лиманів (Шаболатського / Будакського /Хаджибейського, Куяльницького та Бурнас). Підтверджено їх відповідність вимогам, які висуваються до пелоїдів.