QSPR АНАЛІЗ ТЕМПЕРАТУРНОЇ ЗАЛЕЖНОСТІ РОЗЧИННОСТІ ОРГАНІЧНИХ СПОЛУК У ВОДІ - Klimenko, K. A.; Ognichenko, L. N.; Kuz’min, V. E.; Artemenko, A. G.; Gorb, L. G. (Вісник Одеського національного університету. Хімія, 2014)
Створено 2D-QSPR моделі для прогнозування розчинності органічних сполук у воді при різних температурах. Проаналізовано вклади у розчинність різних структурних факторів, зокрема, визначено вклад замісників у бензеновому кільці. Створена адекватна модель, яка дає можливість оцінити вплив температури на розчинності різноманітних сполук у воді.