КООРДИНАЦІЙНІ СПОЛУКИ Sn(IV) З ГІДРОКСИКАРБОНОВИМИ КИСЛОТАМИ - Seifullina, I. I.; Martsinko, E. E.; Chebanenko, E. A. (Вісник Одеського національного університету. Хімія, 2014)
В статті представлено огляд літератури, який відноситься до комплексних сполук стануму (IV) з гідроксикарбоновими кислотами. Наведено результати досліджень комплексоутворюючої здатності кислоти Льюїса – тетрахлориду стануму (IV) в сукупності з йонами s-, d-металів по відношенню до гідроксикарбонових кислот, які були отриманні в останні роки на кафедрі загальної хімії та полімерів ОНУ імені І.І. Мечникова.