ПРИЧИНИ КІНЕТИЧНИХ ТА СТРУКТУРНИХ ОСОБЛИВОСТЕЙ ПОЛІМЕРИЗАЦІЇ МЕТИЛМЕТАКРИЛАТУ, ЯКУ ІНІЦІЮВАЛИ МЕТАКРИЛОЇЛАЦЕТОНАТОМ КОБАЛЬТУ (ІІ) - Shevchenko, O. V.; Voloshanovsky, I. S.; Burenkova, K. V. (Вісник Одеського національного університету. Хімія, 2014)
Розглядаються причини кінетичних та структурних особливостей полімеризації метилметакрилату, яку ініціювали 5-метил-5-гексен-2,4-дионатом кобальту (ІІ). Показано, що аномально низькі швидкості полімеризації та структурування полімерів пов‘язано з утворенням спряжених радикалів металохелату і полярним фактором мономера.