ВПЛИВ ЛЕГУВАННЯ ПЛІВКОУТВОРЮЮЧОГО МАТЕРІАЛУ MGF2 НА ЕКСПЛУАТАЦІЙНІ ВЛАСТИВОСТІ ПОКРИТТІВ - Zinchenko, V. F.; Timukhin Іe. V.; Eremin, O. G.; Chivireva, N. A.; Chygrynov, V. E.; Mozkova, O. V.; Kocherba, G. I. (Вісник Одеського національного університету. Хімія, 2014)
Вивчено склад й властивості плівкоутворюючого матеріалу MgF2, що містить оксидні домішки. Матеріал виявляє низький рівень технологічності у процесі термічного випаровування у вакуумі й експлуатаційних параметрів одержуваних покриттів. Термообробка із застосуванням у якості фторуючого агенту (NH4)2SbF5 призводить до видалення небажаних домішок і істотного поліпшення якості матеріалу.