АДСОРБЦІЯ ТВІНІВ (-60, -80) ТА ДОДЕЦИЛСУЛЬФАТУ НАТРІЮ З ЇХ БІНАРНИХ ВОДНИХ РОЗЧИНІВ НА ПОВЕРХНІ ПАРАФІНУ - Streltsova, E. A.; Grosul А. А. (Вісник Одеського національного університету. Хімія, 2014)
Досліджена адсорбція Твіну-60, Твіну-80 та ДДСН із бінарних водних розчинів на поверхні парафіну. Згідно моделі Розена розраховані склад змішаного адсорбційного шару та параметри взаємодії між молекулами Твінів та ДДСН. Для змішаних систем Твін-ДДСН виявлений синергетичний ефект при їх адсорбції на поверхні парафіну.