СИНТЕЗ І СТРУКТУРА БІЯДЕРНОГО КОМПЛЕКСУ ГЕРМАНІЮ(IV)-ТУЛІЮ(III) З 1,3-ДІАМІНО-2-ГІДРОКСИПРОПАН-N,N,N’,N’-ТЕТРАОЦТОВОЮ КИСЛОТОЮ - Martsinko, E. E.; Chebanenko, E. A.; Seifullina, I. I.; Dyakonenko, V. V.; Shishkina, S. V. (Вісник Одеського національного університету. Хімія, 2020)
Синтезовано новий гетероядерний комплекс Германію(IV)‑Тулію(III) із 1,3‑діаміно‑2‑гідроксипропан‑N,N,N’,N’‑тетраоцтовою кислотою (H5hpdta). Сполуку охарактеризовано методами елементарного аналізу, термогравіметрії, ІЧ‑спектроскопії. За даними рентгеноструктурного аналізу в комплексі [Ge(ОН)(μ‑hpdta)(μ‑OH)Tm(H2O)3]*2H2O шестикоординований атом Германію та восьмикоординований атом Тулію зв’язані через місткові атоми Оксигену депротонованої гідроксильної групи та гідроксил-аніону.