СИНТЕЗ ФТОРОВМІСНИХ АНАЛОГІВ НОВОКАЇНАМІДУ - Gaidarzhy, I. I.; Motnyak, L. A.; Kravchenko, I. A. (Вісник Одеського національного університету. Хімія, 2019)
Розроблено методи синтезу (N,N-діетил-2-аміноетил)амідів м- та п-пентафторетоксибензойних кислот, які є фторовмісними аналогами новокаїнаміду. Показано, що синтезовані аналоги мають більш високу місцевоанестезуючу активність, ніж анестезин.