СИНТЕЗ ТА АФІНІТЕТ ДО ДНК 1-ДІАЛКІЛАМІНО-3- ІНДОЛО[ 2,3-b]ХІНОКСАЛІН-6-ІЛПРОПАН-2-ОЛІВ - Karpenko, O. S.; Boyko O. О.; Shibinskaya М. О.; Kutuzova N. А.; Lyakhov S. А. (Вісник Одеського національного університету. Хімія, 2018)
Похідні індоло[2,3‑b]хіноксаліну (2) проявляють себе як противірусні та інтерфероногенні агенти, здатні до інтеркаляції у ДНК. Покращені умови синтезу та отримані нові похідні (3a-e) – гідроксивмісні аналоги 2 (m=n=1, X = CH2). Спектрофлуориметричним методом вивчений афінітет до ДНК сполук 3a-b. Показано, що вони мають дещо нижчі значення констант асоціації у порівнянні з похідними 2a-e, що не містять OH-групу.