МЕТАЛУРГІЙНЕ АНТИФРИКЦІЙНЕ МАСТИЛО НА ОСНОВІ ПРОДУКТУ ТРАНСФОРМАЦІЇ ФОСФАТИДНОГО КОНЦЕНТРАТУ - Safronov, O. I.; Papeikin, O. O.; Venher, I. O.; Bodachivska, L. Yu. (Вісник Одеського національного університету. Хімія, 2018)
У роботі вивчена можливість використання відходів олійного виробництва – фосфатидного концентрату в якості сировинної бази для одержання мастил. При вирішенні поставленої задачі розроблено методику одержання високотемпературного металургійного мастила на основі фосфатидного концентрату через амідування N,N’-біс(2-гідроксиетил)етилендіаміном з подальшою карбонатацією. Результати випробувань одержаних мастил свідчать про доцільність використання фосфатидного концентрату в якості сировини для виробництва мастильних матеріалів.