КРИСТАЛІЧНА СТРУКТУРА СПОЛУК Er2,34Се(Pr)0,66Ge1,28S7 - Smitiukh, O. V.; Gulay, L. D.; Marchuk, O. V. (Вісник Одеського національного університету. Хімія, 2018)
Тетрарні сполуки Er2,34Се(Pr)0,66Ge1,28S7 утворюються у квазіпотрійних системах Er2S3 – R2S3 – GeS2 (R – Ce, Pr) за температури 770 К. Рентгенівським методом порошку встановлено, що ці сполуки кристалізуються у структурному типі – Dy3Ge1,25S7 (просторова група P63). У структурі тетрарних сполук атоми статистичної суміші (Er + R) утворюють тригональні антипризми [(Er + R)7S], які вкладаються сферично навколо октаедрів [Ge26S], наступна сфера навколо цих антипризм складається з [Ge14S]-тетраедрів.