ВИЗНАЧЕННЯ КОФЕЇНУ ЗА ГАСІННЯМ СЕНСИБІЛІЗОВАНОЇ ЛЮМІНЕСЦЕНЦІЇ КОМПЛЕСНОЇ СПОЛУКИ іону Tb (III)

Автор(и)

  • O. І. Teslyuk Фізико-хімічний інститут ім. А.В. Богатського НАН України, Ukraine
  • S. V. Beltyukova Одеська національна академія харчових технологій, Ukraine
  • E. О. Liventsova Одеська національна академія харчових технологій, Ukraine

DOI:

https://doi.org/10.18524/2304-0947.2013.1(45).31682

Ключові слова:

сенсибілізована люмінесценція, тербій, кофеїн, сорбція

Анотація

Вивчено ефект гасіння кофеїном сенсибілізованої люмінесценції іону Tb (III) у сорбатах комплексу з 1,10-фенантроліном та β-циклодекстріном. Знайдено оптимальні умови хроматографування кофеїну. У якості проявляючого розчину
запропоновано використовувати хлорид тербію у присутності 1,10-фенантроліну та β-циклодекстрину. Встановлено оптимальні умови гасіння люмінесценції комплексної сполуки іону Tb (III) кофеїном у фазі сорбенту. Розроблена проста та надійна методика люмінесцентного визначення кофеїну у напоях, що містять кофеїн.

##submission.downloads##

Опубліковано

2014-12-02

Як цитувати

Teslyuk O. І., Beltyukova, S. V., & Liventsova E. О. (2014). ВИЗНАЧЕННЯ КОФЕЇНУ ЗА ГАСІННЯМ СЕНСИБІЛІЗОВАНОЇ ЛЮМІНЕСЦЕНЦІЇ КОМПЛЕСНОЇ СПОЛУКИ іону Tb (III). Вісник Одеського національного університету. Хімія, 18(1(45), 57–63. https://doi.org/10.18524/2304-0947.2013.1(45).31682

Номер

Розділ

Статті